ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS a desfășurat un exercițiu tactic antiterorist la frontiera cu Ucraina

15:32 | 27.10.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova în cooperare cu Departamentul Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne și Serviciul de Securitate al Ucrainei au desfășurat ieri un exercițiu antiterorist la hotarul  moldo-ucrainean, Sectorul Poliţiei de Frontieră ”Basarabeasca”, a anunțat astăzi SIS, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al SIS, aplicaţia a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru, consolidarea reflexelor de cooperare şi inter-operabilitate la nivel naţional şi regional, instruirea şi antrenarea subdiviziunilor specializate în pregătirea şi executarea operaţiei antiteroriste în zona de frontieră,  precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situaţie ipotetică.

Scenariul a inclus mai multe misiuni pentru participanți, printre care identificarea pe teritoriul ţării noastre a  unui  grup de persoane suspectate de mercenariat şi apartenenţă la formaţiuni teroriste, care intenţionau să traverseze clandestin frontiera de stat.

De asemenea, forțele de ordine au avut misiunea să acumuleze informaţii despre presupușii teroriști, despre legăturile acestora cu alte grupuri de interes, filarea, monitorizarea direcţiilor de deplasare,  ulterior aceștia fiind reţinuți.

Simulările au fost planificate şi coordonate de către Centrul Antiterorist al SIS.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16008533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!