ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ziua alegerilor prezidențiale vor avea loc și alegeri locale în patru localităţi

12:23 | 29.10.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat astăzi că duminică, 30 octombrie curent, concomitent cu scrutinul prezidenţial, vor avea loc alegeri locale în patru localităţi din ţară, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CEC, este vorba de alegerea primarilor în comuna Iserlia, raionul Basarabeasca, satul Bucuria, raionul Cahul, comuna Gălășeni, raionul Rîșcani și comuna Gălești, raionul Strășeni, precum și un referendum local privind revocarea primarului satului Pitușca, raionul Călărași.

Sursa citată a precizat că mandatul primarilor comunei Iserlia, raionul Basarabeasca, și al comunei Gălășeni, raionul Rîșcani, a încetat înainte de termen în legătură cu decesul acestora. În cazul satului Bucuria, raionul Cahul – primarul și-a prezentat demisia, iar în comuna Gălești, raionul Strășeni – funcția este vacantă în legătură cu imposibilitatea îndeplinirii atribuțiilor de primar pe motiv de boală.

Comisia a decis stabilirea datei alegerilor locale noi și a referendumului local concomitent cu scrutinul prezidențial, în scopul optimizării cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea acestor alegeri.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16008594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!