ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi funcţionari şi foşti oficiali guvernamentali au fost reţinuţi de ofiţerii şi procurorii anticorupţie

12:17 | 22.11.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Şapte persoane au fost reţinute astăzi în urma percheziţiilor efectuate de către ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Reținerile au fost efectuate în cadrul unui dosar de corupţie, privind tentative de înstrăinări ilegale de terenuri, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, şefa Serviciului de presă al CNA, Angela Starinschi, a menţionat că „printre cei escortaţi la sediul CNA este un fost viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare şi un şef de direcţie al aceluiași minister, un sef de direcţie din cadrul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, un fost ministru al Justiţiei, dar si un ex-şef al Inspectoratului Naţional de Investigaţii”, a spus Starinschi.

Totodată, şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a specificat pentru MOLDPRES că acţiunile se desfăşoară şi în prezent. „Mai multe detalii nu vă putem oferi, pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Ulterior, vom veni cu informaţii suplimentare”, a menţionat Morari.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16009305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!