ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rectorului Veaceslav Manolachi îi va fi acordat titlul ”Profesor de Onoare al Uniunii Academice Oxford”

11:40 | 01.12.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Rectorului Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi îi va fi acordat pe 20 decembrie curent, în Marea Britanie, titlul ”Profesor de Onoare al Uniunii Academice Oxford”, transmite MOLDPRES.

În invitația primită se subliniază următoarele: ”Consiliul Uniunii Academice (UA) vă invită în calitate de membru al Uniunii Academice Oxford, Clubului Rectorilor din Europa, să fiți prezent la cea mai grandioasă adunare  a UA, a membrilor și partenerilor ei. De asemenea, avem plăcerea să vă informăm că UA este onorată să vă recomande pentru a primi titlul ”Profesor de Onoare al Uniunii Academice Oxford”. Dumneavoastră urmează să primiți următoarele atribute: robă și lanț, diplomă nominală și dreptul de a deschide facultate personală cu sediul Salonul Academic (Oxford, Marea Britanie). Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul lucrărilor și ceremoniei  summit-ului liderilor-2016”.

Solicitat de agenție să comenteze acest fapt, Veaceslav Manolachi a declarat că este plăcut surprins de invitația făcută, distincția ce-i va fi înmînată. ”În primul rînd, cred,  că este o onoare pentru USEFS, unde activez deja al 15-lea an. Sper că este concomitent și un prilej de mîndrie pentru majoritatea reprezentanților sportului moldovenesc, instituțiilor de învățămînt superior din țară”, a spus rectorul USEFS.

Veaceslav Manolachi este Doctor Honoris Causa al Universităților din Almaty (Kazahstan), Kiev (Ucraina), Minsk (Belarus), București, Galați (România), Seul (Coreea de Sud), Sankt Petersburg (Rusia). 

În 2014 Uniunea Academică din Oxford i-a înmînat ordinul ”Nume în știință Socrates”. Distincția ce-i va fi oferită pe 20 decembrie constituie o premieră în istoria învățămîntului superior din țară.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16009569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!