ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe curse aeriene au fost reţinute din cauza ninsorilor puternice

15:00 | 06.01.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/. Mai multe curse aeriene au fost reţinute astăzi pe Aeroportul Internaţional Chişinău din cauza ninsorilor abundente, informează MOLDPRES.

Serviciul informaţii al aeroportului a precizat pentru agenție că ninsoarea și vîntul puternic au determinat întîrzierea, cu pînă la două ore, a decolării și aterizării curselor spre și din Londra. La fel, a fost reţinută aterizarea unui avion de la Bucureşti. Totodată, pe parcursul zile de astăzi au existat întîrzieri la decolarea și aterizarea curselor spre și din Federația Rusă şi Istanbul, iar zborul Viena-Chișinău a fost anulat. 

Solicitată de agenţie, specialista în relaţii cu publicul a companiei „Avia Invest”, Mariana Frunză, a precizat că Aeroportul Internațional Chișinău activează în regim obișnuit. „În prezent, se intervine constant cu utilaje proprii moderne pentru menținerea pistei în condiții optime. În pofida condițiilor meteo nefavorabile, operarea zborurilor pe Aeroportul Chișinău nu este afectată grav”, a spus Mariana Frunză.

În Republica Moldova a fost emis, în perioada 6-7 ianuarie curent, Cod portocaliu de ninsori puternice, viscol și troiene în centrul și sudul țării. Totodată, în perioada 6-9 ianuarie curent, este valabil şi Codul galben de schimbare bruscă a vremii.

În următoarele zile, temperatura aerului va scădea, în centrul ţării, pînă la minus 14°C ziua, iar noaptea termometrele vor indica pînă la minus 17°C. În nordul ţării temperatura aerului nu va depăşi minus 15°C în timpul zilei şi minus 18°C în timpul nopţii. În sudul ţării termometrele vor indica pînă la minus 13°C ziua şi pînă la minus 16°C noaptea.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17000128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!