ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Ziua Naţională a Culturii, Teatrul „Satiricus I. L. Caragiale” va prezenta un spectacol la Tiraspol

14:25 | 15.01.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Teatrul Naţional ”Satiricus I. L. Caragiale” din Chişinău va prezenta astăzi, de Ziua Naţională a Culturii, la Tiraspol spectacolul „Ciuleandra” după Liviu Rebreanu în regia lui Alexandru Grecu, Artist al Poporului, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi  va avea loc la Teatrul „Nadejda Aronetkaia” din Tiraspol.

Potrivit criticului de teatru Larisa Ungureanu, „Ciuleandra” este un spectacol multidimensional în care  se evocă forţa destinului.

Solicitat de MOLDPRES, directorul artistic şi prim-regizorul teatrului, Alexandru Grecu a afirmat că toate biletele au fost vîndute, spectacolul urmînd să fie jucat într-o sală arhiplină. 

Tot astăzi, de Ziua Naţională a Culturii, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a fost inaugurată expoziţia ”Costumul popular – valoare patrimonială şi spirituală”, imagini din colecţiile Serviciului Colecţie de artă şi hărţi, iar  la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” – expoziţia  „Cultura este arta înălţată la un set de credinţe” şi concursul online „Cunoaşte personalităţi”.

Acţiuni culturale consacrate acestei sărbători s-au desfăşurat  pe întreg teritoriul ţării - la Cahul, Bălţi, Floreşti, Căuşeni, Făleşti, Hînceşti, Soroca, Comrat, Cantemir ş.a.

Ziua Naţională a Culturii a fost instituită printr-o hotărîre a Parlamentului din aprilie 2012 şi are ca scop promovarea culturii naţionale, a valorilor culturale autentice, precum şi a personalităţilor artistice din domeniul culturii. 

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17000310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!