ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofiţerii CNA au inițiat percheziţii la Ministerul Agriculturii în dosarul înstrăinării a 30 de ha din comuna Stăuceni

10:07 | 15.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) au inițiat în această dimineață percheziții la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, precum și în biroul ministrului, Eduard Grama. Informaţia a fost confirmată pentru agenţie de către purtătorul de cuvînt al CNA, Angela Starinschi, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, „percheziţiile se desfăşoară în cadrul dosarului privind tentativa de înstrăinare a celor 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni. Cu mai multe detalii vom reveni ulterior”, a spus Starinschi.

În noiembrie anul trecut, 12 persoane, printre care actuali funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi, fiind învinuiţi că ar fi creat o schemă de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren din Stăuceni, care aparţineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău. Tot în acest dosar, în decembrie 2016 a fost reţinut şi directorul Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău.

Potrivit datelor CNA, învinuiţii ar fi luat terenul în arendă, pe un termen de 30 de ani, iar ulterior au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze unor persoane. Pentru a obţine decizii favorabile în scopul realizării intenţiilor lor, aceştia ar fi mituit diferiţi funcţionari.

Procurorii au iniţiat mai multe cauze penale pe acest caz pentru escrocherie, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influenţă, precum şi de fals în acte publice. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă pînă la 10 ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17002012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!