ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a recomandat consumatorilor să cumpere produse alimentare din spaţii autorizate sanitar-veterinar

12:44 | 10.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a recomandat consumatorilor să procure pentru Sfintele Sărbători de Paşti produse alimentare doar din unităţi și spaţii autorizate sanitar-veterinar, informează MOLDPRES. 

În cadrul unei conferinţe de presă de astăzi, directorul general adjunct al ANSA, Ion Toma, a îndemnat consumatorii să fie mai precauți la achiziţia produselor alimentare și să solicite de la vînzători certificate de inofensivitate, certificate sanitar-veterinare şi certificate de conformitate a calităţii produselor pe care le comercializează.

De asemenea, Ion Toma a recomandat populaţiei să evite comerţul “stradal”, acesta avînd un impact negativ asupra sănătăţii consumatorilor şi contribuind la apariţia toxiinfecţiilor alimentare. ”Produsele alimentare comercializate în locuri neautorizate sînt expuse în condiţii necorespunzătoare din punct de vedere sanitar, iar persoanele care manipulează cu acestea nu deţin carnete medicale și nu dispun de instruire igienică”, a afirmat directorul general adjunct al ANSA. 

În context, ANSA a recomandat consumatorilor să citească cu atenţie eticheta produselor pentru a se informa privitor la calitatea şi compoziţia produsului, să verifice integritatea ambalajelor, să supună controlului senzorial calitatea produselor alimentare pe care intenţionează să le cumpere (culoare, miros, aspect, gust etc.) și să sesizeze neregulile depistate la Direcţiile teritoriale pentru siguranţa alimentelor. 

Colaboratorii ANSA efectuează zilnic controale la întreprinderile de producere şi comercializare a alimentelor. Astfel, în luna martie curent, în municipiul Chişinău au fost excluse din circuitul alimentar circa 20 de tone de carne, a precizat Ion Toma. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17002730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!