ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de box a plecat la turneul de la Kaunas

12:31 | 15.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 15 mai /MOLDPRES/. Lotul național de box condus de Antrenorul Emerit Petru Caduc s-a deplasat astăzi la turneul internațional  ”Algirdas Socikas”, care se va desfășura la Kaunas (Lituania) în perioada 17-20 mai, relatează MOLDPRES.

Din componența echipei moldovene fac parte următorii pugiliști: Veaceslav Gojan (56 kg), Mihail Cvasiuc (60 kg), Dumitru Galagoț (64 kg), Vasile Belous (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). ”Turneul de la Kaunas este ultimul la care vom participa în ajunul Campionatului European, ce se va desfășura în iunie la Harkov (Ucraina). Este o verificare a forțelor, o posibilitate de a vedea unele carențe în pregătirea membrilor lotului național pentru a le lichida pe viitor. Mai este și o șansă de a urmări în lucru, între corzile ringului, pe unii dintre posibilii adversari de la Europene. Pe scurt, este un turneu foarte util din mai multe puncte de vedere”, a declarat pentru agenție în ajunul deplasării Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2010), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri.

Ediția actuală a turneului va fi a 21-a la număr. Algirdas Socikas a fost sextuplu campion al Uniunii Sovietice la categoria grea, dublu campion european (1953, 1955), ocupant al locului cinci la Jocurile Olimpice din 1952.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17003610

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!