ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump a sosit la Betleem, în Cisiordania, pentru discuții cu Abbas

11:20 | 23.05.2017 Categorie: Externe

Betleem, 23 mai /MOLDPRES/. Președintele american Donald Trump a sosit marți dimineață în Betleem, în Cisiordania ocupată, pentru discuții cu președintele Autorității Naționale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, relatează AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Trump, care a venit de la Ierusalim, a fost primit de Abbas la palatul prezidențial din Betleem și a participat la o ceremonie în cadrul căreia au fost intonate imnurile american și palestinian.

Se așteaptă ca liderul ANP să abordeze problema statului palestinian independent, dar președintele american încă nu și-a specificat planurile în această privință.

După ce s-a recules luni în fața Zidului Plîngerii, loc de înaltă semnificație a iudaismului, Donald Trump a avut ocazia marți să vadă pe traseul său un alt zid: cel pe care Israelul l-a construit în fața Cisiordaniei pentru a se proteja de atacurile palestinienilor, notează AFP.

O mare parte a orașului Betleem trăiește la umbra zidului, considerat "barieră de securitate" de israelieni, dar "zid al apartheidului" de către palestinieni.

Un banner care proclama în limba engleză "Orașul păcii îl salută pe omul păcii" a fost instalat pe traseul președintelui american, alături de drapele americane, în condiții de securitate sporită.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003845

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!