ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele mai mari oraşe din Turcia au fost blocate de ploile torenţiale

14:20 | 18.07.2017 Categorie: Externe

Ankara, 18 iul. /MOLDPRES/.Furtunile şi inundaţiile din vestul Turciei au perturbat traficul la începutul zilei de marţi, blocînd mai multe oraşe mari din Turcia, printre care şi Istanbulul, informează DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Este un dezastru", a declarat ministrul transporturilor Ahmet Arslan, citat de postul privat CNNTurk.

Ploile puternice căzute asupra Istanbulului au inundat staţiile de metrou şi arterele principale ale oraşului, unele autovehicule fiind luate de viituri, iar numeroşi rezidenţi rămaşi blocaţi.

Mai multe clădiri, inclusiv birouri şi magazine, au fost inundate, a informat agenţia de ştiri Anadolu, care nu a oferit pe moment detalii cu privire la daunele financiare produse de vremea nefavorabilă.

Viiturile au afectat şi provincia vestică Canakkale şi alte provincii învecinate.

Biroul Guvernatorului din Istanbul a cerut marţi cetăţenilor să evite deplasările cu maşinile private.

Municipalitatea din Istanbul a avertizat separat cu privire la producerea de furtuni şi a riscului de inundaţii, în condiţiile în care ploile torenţiale sînt aşteptate să continue pe parcursul zilei.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005578

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!