ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel de-al optulea contingent de militari detașaţi în Kosovo a revenit acasă

10:39 | 14.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Cel de-al optulea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în Misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, a revenit astăzi la Chişinău, comunică MOLDPRES.

Contingentul, format din 40 de ofiţeri şi subofiţeri, a fost întâmpinat de conducerea Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale, militari şi rude, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei. Aceştia au fost decoraţi cu diplome guvernamentale şi distincţii ale Armatei Naţionale.

Ministrul Apărării Eugen Sturza a declarat, în cadrul evenimentului, că militarii detaşaţi în misiune au demonstrat că Republica Moldova dispune de potenţial uman bine pregătit, instruit în conformitate cu standarde moderne, gata să acţioneze în operaţiuni internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii.

Cel de-al optulea contingent al Armatei Naţionale s-a aflat în Kosovo în perioada decembrie 2017-iunie 2018. Militarii au executat misiuni de patrulare, cercetare a terenului, escortare şi asigurare a pazei obiectivelor strategice.

Pacificatorii moldoveni au făcut parte din Forţa Multinaţională de Menţinere a Păcii (KFOR) şi au fost dislocaţi în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech, Kosovo. Primul contingent moldovenesc a plecat în Kosovo în martie 2014.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18005033

img18005033

img18005033

img18005033

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!