ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 550 de mii de pensionari vor primi un ajutor unic înainte de sărbători

10:38 | 07.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Aproximativ 553 de mii de pensionari vor primi câte 600 de lei înainte de sărbători. Decretul de promulgare şi  legea cu privire la acordarea suportului unic unor beneficiari de pensii au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, persoanele cu pensii mai mici de 2 mii de lei, vor primi un ajutor financiar unic din partea statului în sumă de 600 de lei în a doua jumătate a lunii decembrie. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate circa 335 milioane de lei.

De ajutor vor beneficia circa 553 mii de persoane, dintre care peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limita de vârstă. Ceilalți, sunt beneficiari de pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, iar aproximativ 600 de persoane sunt militarii în termen sau membri ai familiilor acestora.

Prezenta lege a intrat în vigoare la de 1 decembrie 2018. Sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiarii de pensii vor fi restituite de către prestatorii de servicii de plată pe contul Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna ianuarie. 

img18010953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!