ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor implementa mai multe acțiuni anticorupție în domeniul protecției mediului

12:22 | 10.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Planul sectorial de acțiuni anticorupție în domeniul protecției mediului pentru anii 2018-2020 va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, printre problemele existente în prezent în domeniu se numără utilizarea frauduloasă a resurselor naturale, poluarea excesivă a mediului înconjurător, imperfecțiunea cadrului normativ în domeniul protecției mediului, utilizarea irațională a fondurilor financiare destinate acțiunilor de protecție a mediului, nivelul scăzut de transparență în procesul decizional.

În aceste condiții, obiectivul general anticorupție pentru sectorul de mediu reprezintă „consolidarea integrității, responsabilității, transparenței și a rezistenței față de riscurile de corupție în rândurile funcționarilor publici angajați în autorități administrative și instituțiilor publice din sectorul de mediu.”

Astfel, autoritățile își propun, în particular, să eficientizeze cadrul instituțional în domeniu, să efectueze raiduri antibraconaj pentru contracararea cazurilor de braconaj și a tăierilor ilicite a vegetației forestiere și să înăsprească amenzi pentru utilizarea frauduloasă a resurselor naturale.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va fi responsabil de controlul privind executarea acțiunilor incluse în plan.

img19000157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!