ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Geneza Art” va prezenta un spectacol de un dramaturg polonez

14:07 | 12.02.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Spectacolul intitulat ”Gardenia”, după o piesă semnată de dramaturgul polonez Elżbieta Chowaniec, în regia Danielei Burlaca, va avea loc astăzi, începând cu ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”Gardenia” este o poveste de familie, o dramă a patru femei poloneze din patru generații care îşi spun povestea. În timp ce conviețuiesc, de-a lungul secolului XX cu armonia și războiul, sărăcia și bogăția perioadei, ies la iveală relațiile complicate, dar totuși atât de simple între mamă-fiică-bunică-străbunică. 

Elżbieta Chowaniec, dramaturg de origine poloneză este născută în 1982 la Cracovia. Este absolventă a Facultății de Film și Televiziune din Silezia, a Facultății de Jurnalism din Varșovia, deținătoare a diplomei de scenarist de film a legendarei școli din Lodzi. „Gardenia” este prima ei piesă şi a fost montată în 2007 la Teatrul Dramatic din Varşovia, unde se mai află şi astăzi în repertoriu. De atunci a fost tradusă în numeroase limbi şi produsă în diferite țări. În cei 11 ani de la debut, piesele şi adaptările sale au avut peste 20 de premiere.

Mâine, la 13.00, în Sala Mare a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, va avea loc concertul ”Evantai folcloric”, abonament muzical pentru copii. În program au fost incluse melodii și dansuri populare, care vor fi prezentate de Orchestra de muzică populară ”Folclor”, Ansamblul de dansuri populare ”Leagănul” de la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, școlile de muzică din orașele Bender și Comrat. Soliști: Mihai Cucoș (țambal), Ștefan Gurari (vioară), Denis Dăncilă (fluier), Paul Yannis Boroș (acordeon) ș.a. Dirijor – Petre Neamțu, autor și prezentator – Irina Martâniuc.

Tot miercuri, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Balamucul vesel” de S. T. Burke, în regia lui Petru Hadârcă , Teatrul ”Ginta Latină” – spectacolul ”Boeing, Boeing...” de Marc Camoletti în regia  lui Mihai Țărnă și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Floarea albastră”, după versurile și corespondența poeților Mihai Eminescu și Veronica Micle în regia Danielei Burlaca.

Joi, 14 februarie, la 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși va fi jucat spectacolul ”Planeta de rouă” după versurile poetului Grigore Vieru, la 18.00, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydau în regia lui Alexandru Grecu, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”În ochii tăi fermecători...”, dramatizare după opera lui Gib Mihăescu, în regia lui Alexandru Vasilache, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Questa e la vita dolce?..” de Gheorghe Urschi, la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Dragoste interzisă”, după o poveste de A. S. Pușkin în regia lui Ghenadii Boiarkin, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber în regia lui Petru Vutcărău, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” – spectacolul ”Frumoasa din pădurea adormită”, balet în trei acte de P. I. Ceaikovski  și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul  ”De vorbă cu Emma” după textele lui Vitali Cipileaga, cu accente din piesa ”Pescărușul” de A. P. Cehov, în regia Danielei Burlaca.

În aceeași zi, ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc un concert de cameră, susținut de Orchestra Națională de Cameră, dirijor – Vladimir Andrieș, solist – Cristian Florea (violoncel). În program: Concertul pentru violoncel și orchestră de Elgar și Serenada pentru corzi de P. I. Ceaikovski.

Tot joi, la 19.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”  cântărețul român Smiley va susține un concert cu genericul ”Aprinde Scânteia”. De Ziua Îndrăgostiților, artistul va cânta piese îndrăgite din întreaga sa carieră solo, alături de hiturile noului album.

img19001207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!