ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Senatul SUA a anulat starea de urgenţă de la frontiera cu Mexicul

08:29 | 15.03.2019 Categorie: Externe

Washington, 15 mar. /MOLDPRES/. Senatul de la Washington a votat joi în favoarea anulării stării de urgenţă naţională la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, decretată în luna februarie de preşedintele american Donald Trump cu scopul de a putea aloca fonduri executive destinate construirii unui zid antiimigraţie, informează agenţia The Associated Press, citată de Mediafax și MOLDPRES.

Rezoluţia de anulare a stării de urgenţă a fost adoptată cu 59 voturi pentru şi 41 împotrivă, alături de senatorii democraţi au votat pentru anulare şi 12 republicani.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat luna trecută o rezoluţie similară, astfel că decizia congresmenilor de anulare a stării de urgenţă ajunge pe masa preşedintelui Donald Trump, care a anunţat deja că nu va promulga o măsură în acest sens.

“VETO!”, a scris Trump pe Twitter la doar câteva minute după votul din Senat.

"Abia aştept să mă opun prin veto rezoluţiei propusă de democraţi, care va deschide frontierele, sporind criminalitatea, traficul de droguri în ţara noastră. Mulţumesc tuturor republicanilor fermi care au votat pentru a susţine securitatea la frontiere şi zidul de care avem cu disperare nevoie", a adăugat liderul american într-un mesaj pe Twitter.

Coaliţia ad-hoc din Congresul SUA nu are majoritatea de două-treimi necesară pentru a putea trece peste un veto prezidenţial.

Este pentru prima dată în istorie când Congresul SUA a votat pentru anularea unei stării de urgenţă naţională decretată de preşedinte.

img19002067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!