ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul de organizare şi funcţionare a bibliotecilor publice va fi publicat în Monitorul Oficial

09:42 | 16.05.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a bibliotecilor publice va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul stabileşte misiunea, funcţiile, atribuţiile şi drepturile bibliotecii publice, structura, precum şi organizarea activităţii acesteia. Regulamentul se aplică instituțiilor din sistemul naţional de biblioteci. Totodată, bibliotecile din instituţiile de învăţământ vor aplica prevederile noului regulament în măsura în care acesta nu contravine prevederilor Codului educaţiei şi cadrului normativ care le reglementează statutul.

În document este stipulat că activitatea bibliotecii publice se finanţează din bugetul său aprobat, cât şi din surse externe neinterzise de lege. În același timp, biblioteca publică poate colecta venituri extrabugetare din activităţi de fundraising, donaţii, sponsorizări și prestarea serviciilor contra plată.

După publicarea Regulamentului-cadru, bibliotecile publice vor elabora şi vor prezenta pentru aprobare proprii regulamente sau modificări la acestea, în concordanţă cu prevederile noului document.

img19003710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!