ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Maia Sandu: Orice tentativă de folosire a resursei administrative în alegerile locale va fi sancționată dur

14:03 | 11.09.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Maia Sandu a cerut, în ședința Guvernului, tuturor funcționarilor și instituțiilor de stat responsabilitate maximă în organizarea și desfășurarea alegerilor din 20 octombrie. Toți cei care vor admite folosirea resursei administrative în alegerile locale vor fi sancționați dur, a declarat premierul, informează MOLDPRES.

„Orice tentativă de a încălca aceste reguli, folosind resursa administrativă în campania electorală, va fi sancționată foarte dur. Solicit Ministerului de Interne, dar și altor ministere, cât și cetățenilor și presei să raporteze toate încălcările”, a menționat prim-ministrul.

„Trebuie să avem grijă și să ne pregătim foarte bine de alegeri. Mă refer și la instituțiile statului și la funcționari care nu s-au sinchisit să folosească resurse administrative pentru a-și face campanie. Pentru noi este ca un bacalaureat”, a declarat Maia Sandu. Ea a mai subliniat că „toată finanțarea în campanie trebuie să fie legală și transparentă. Pomenile electorale sunt ilegale și toți cei implicați trebuie să fie sancționați. Noi nu o să permitem nimănui să discrediteze caracterul liber și corect al acestor alegeri”.

img19007123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!