ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputatul Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară

15:18 | 20.09.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat vineri, 20 septembrie, solicitarea Procurorului general interimar, Dumitru Robu, de ridicare a imunității parlamentare a deputatului Partidului Şor, Petru Jardan. Deputatul a lipsit de la şedinţă, iar pentru ridicarea imunităţii acestuia au votat 58 de parlamentari, comunică MOLDPRES.

În dimineața curentă, Procurorul general interimar a solicitat şi ridicarea imunităţii deputatului din Partidul Șor, Petru Jardan. Solicitarea a fost susţinută de Comisia juridică, numiri şi imunităţi.

În discursul rostit în plen Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a specificat că “exista probe concludente ca Jardan a fost implicat in comiterea infracţiunii de abuz în serviciu şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari dar şi în ilegalităţi comise în procesul de concesionare a aeroportului”.

Anterior, majoritatea parlamentară a mai ridicat imunitatea lui Ilan Șor, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare, şi a deputaților Marina Tauber, Reghina Apostolova şi Vladimir Cebotari.

img19007428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!