ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au început Zilele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”

10:50 | 17.10.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Zilele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” au început joi, 17 octombrie, la Chișinău și se vor desfășura până pe 22 octombrie. Acțiunea este consacrată împlinirii a 142 de ani de la fondarea instituției,  informează MOLDPRES.

Cu această ocazie, Biblioteca Municipală (BM) organizează un șir de evenimente pe tematici profesionale și socio-culturale, menite să contribuie la promovarea unor noi forme și metode de activitate în serviciul utilizatorului: proiecte și programe cu și pentru chișinăuieni, strategii de marketing și comunicare, incursiuni în istoria Chișinăului, întâlniri cu scriitori, prezentări de carte, dialoguri cu personalități, retrospectiva verii.

Potrivit directorului general al instituției, Mariana Harjevschi, agenda evenimentelor este una variată. Aceasta include Conferința „Biblioteca Publică a orașului Chișinău: noi dezvăluiri”, care aduce informații inedite despre istoria instituției; întâlnirea copiilor și adolescenților cu scriitoarea Simona Antonescu „Pe urmele istoriei sau drumul de acasă spre acasă”; flashmob-ul „Biblioteca transformă”, urmat de  Conferința științifică „ #BM142. Inspiră. Implică. Împuternicește. Conectează (în format Eleven)” și o Conferință cu postere „Experiența serviciilor inovaționale la BM; Hacaton public HACK4BM, produsul final al căruia va fi crearea bazei de date pentru înregistrarea activităților de bibliotecă și prezentarea lor pe site-ul bibliotecii.

„Un rol important îl vor avea discuțiile publice privind Strategia Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” pentru anii 2020-2025, care se vor desfășura pe 21 octombrie”, a subliniat directorul instituției.

Zilele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” vor culmina cu totalurile programului estival destinat copiilor „Provocarea verii”, care a avut scopul de a le dezvolta abilitățile și calitățile, de a-i face mai creativi și mai inteligenți prin lecturi, jocuri și experimente. Tot atunci va avea loc și Gala Excelenței, în cadrul căreia vor fi oferite diplome celor mai buni bibliotecari.

img19008248

img19008248

img19008248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!