ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea privind înlesnirile fiscale pentru construcţia complexului sportiv din Comrat va fi publicată în Monitorul Oficial

13:17 | 17.10.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Lucrările de construcţie a unui complex sportiv în municipiul Comrat vor derula cu un şir de înlesniri fiscale şi scutiri vamale. O lege în acest sens a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova şi va fi publicată vineri, 18 octombrie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Actul legislativ, aprobat în lectură finală, pe 4 octombrie, prevede scutirea de taxa vamală, de taxa pentru efectuarea procedurilor vamale şi de cea pe valoarea adăugată, fără drept de deducere, a mărfurilor şi serviciilor importate şi/sau livrate pentru construcția Complexului Sportiv „V. Mumjiev” în municipiul Comrat, UTA Gagauz-Yeri.

Proiectul de construcție a edificiului este finanțat de Turcia și urmează a fi realizat de filiala din autonomia găgăuză a companiei turce ”Demars Inșaat Turizm Ticaret Limited Șirketi”. Complexul sportiv ”V. Mumjiev” din municipiul Comrat va avea un stadion cu o capacitate estimată de cinci mii de locuri şi o sală pentru jocuri sportive cu o capacitate de 150 de locuri.

img19008258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!