ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat se desfăşoară Forumul „InvestGagauzia”-2019

10:06 | 09.11.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Circa 400 de participanţi din mai multe ţări s-au întrunit la Comrat pentru a participa la cea de-a cincea ediţie a Forumului Investiţional al UTA Gagauz-Yeri. Agenda evenimentului, desfășurat în perioada 8-9 noiembrie, include activităţi menite să demonstreze posibilităţile şi atractivitatea autonomiei pentru potenţiali investitori, transmite MOLDPRES.

„În prezent, în regiune se realizează mai multe proiecte investiţionale, susţinute de mari companii străine. Este foarte important să asigurăm condiţiile necesare pentru investitori ca aceştia să vrea să vină în autonomie şi să creeze locuri noi de muncă pentru localnici. Am reuşit să stabilim un parteneriat eficient între investitorii străini şi autorităţi, străduindu-ne să răspundem tuturor cerinţelor”, a declarat în deschiderea forumului guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah.

„Ne-am propus să creştem indicatorii economici în regiune, îmbunătăţind condiţiile pentru dezvoltarea mediului de afaceri, reabilitarea infrastructurii şi reformarea profundă a sistemului educaţional în conformitate cu necesităţile pieţei muncii. Or, în contextul respectiv, fiecare participant la acest forum trebuie să găsească răspuns la întrebarea: Ce perspective se deschid pentru mine în UTA Găgăuzia?”, a subliniat başcanul.

Agenda forumului include mai multe platforme informaţionale, ateliere de lucru, sesiuni, dedicate învăţământului dual, încadrării tinerilor în câmpul muncii, industriei ecologice, modernizării businessului în autonomie etc.

Totodată, autorităţile UTA Gagauz-Yeri au încheiat mai multe acorduri de colaborare în afaceri care „vor aduce beneficii economice în regiune”. De asemenea, participanţii la forum vor examina posibilitatea iniţierii mai multor programe de dezvoltare şi vor vizita unele proiecte investiţionale în localităţile autonomiei.

img19009032

img19009032

img19009032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!