ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Igor Dodon a depus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu

13:29 | 15.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Cu prilejul marcării a 170 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, consilierii prezidențiali și membri ai Guvernului, au depus astăzi flori la bustul marelui poet de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șeful statului a menționat că Mihai Eminescu este, cu certitudine, un geniu, o personalitate influentă care, prin creația sa, și-a rezervat un loc de frunte în literatura universală.

Președintele țării a remarcat că talentul și sensibilitatea, dragostea și patriotismul care se regăsesc în opera Marelui Poet revin în actualitate și ne reprezintă în mare măsură. De asemenea, Igor Dodon a subliniat că creația sa este extrem de valoroasă și trebuie transmisă din generație în generație.

img20000301

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!