ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Armeniei va întreprinde o vizită oficială în R. Moldova

11:16 | 15.02.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. În cadrul Conferinței internaționale pentru securitate de la München (Germania), Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut vineri o întrevedere de lucru cu prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pashinyan, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, oficialii au discutat un șir de chestiuni cu privire la dinamizarea în continuare a dialogului moldo-armean în diverse domenii care prezintă interes reciproc.

Părțile au apreciat pozitiv contactele stabilite la nivel înalt, în special, dialogul permanent cu Nikol Pashinyan din cadrul summit-urilor CSI și UEEA, precum și discuția recentă cu Președintele Armeniei, Armen Sarkissian, care a avut loc la Ierusalim.

În context, interlocutorii au salutat vizita la Erevan a unei delegații a Parlamentului Republicii Moldova condusă de speakerul Zinaida Greceanîi, care este preconizată în perioada 23-25 februarie.

De asemenea, Igor Dodon și Nikol Pashinyan au discutat termenele posibile ale vizitei oficiale a premierului Armeniei în Moldova în luna mai sau iunie curent și au subliniat necesitatea organizării, înainte de aceasta, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale bilaterale pentru cooperare comercial-economică și a unui forum de afaceri, cu scopul de a actualiza contactele și a realiza în deplină măsură oportunitățile pe care le au țările noastre.

img20001322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!