ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La vama Leușeni a fost lansată campania de promovare a turismului „Hai La Mine Acasă”

15:15 | 04.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Campania „Hai La Mine Acasă” a fost lansată astăzi la postul vamal Leușeni. Inițiativa are ca scop promovarea Republicii Moldova drept destinație turistică și sporirea numărului de vizitatori străini, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, vara, în special luna august, este perioada când diaspora se întoarce acasă, iar punctul de trecere Leușeni este cel mai solicitat și înregistrează cel mai mare număr de traversări ale frontierei. Astfel, în cadrul campaniei, funcționarii vamali vor distribui pliante informaționale care conțin detalii despre destinațiile turistice și locurile pitorești din Republica Moldova.

Acțiunea are scopul de a motiva cetățenii, inclusiv pe cei din diasporă, să viziteze destinațiile turistice din țara noastră. Totodată, campania promovează gazdele din industria turismului implicate în gestionarea crizei refugiaților. Pentru a facilita călătoria, turiștii vor primi ghiduri cu recomandări de destinații, activități și experiențe locale.

Campania „Hai La Mine Acasă” este finanțată de Proiectul USAID pentru Dezvoltare Economică, Guvernanță și Creștere a Întreprinderilor în Europa și Eurasia. Aceasta este desfășurată în parteneriat cu Ministerul Culturii, Agenția de Investiții, Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Aeroportul Internațional Chișinău. 

Foto: Serviciul Vamal

img22005878

img22005878

img22005878

img22005878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!