ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Școala Profesională din Râșcani a fost dotată cu utilaj modern

11:08 | 25.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Un set de echipamente moderne, în valoare totală de circa 1 milion de lei (50 de mii de euro), a fost donat Școlii Profesionale din Râșcani de către Guvernul Germaniei. Sălile pentru cele șapte specialități au fost dotate cu computere, mese pentru tâmplărie, un strung, echipamente pentru sudură, mașini de cusut și alte tehnologii, transmite MOLDPRES. 

„Mulțumim pentru suportul acordat de partenerii de dezvoltare în efortul nostru de a moderniza sistemul educațional, inclusiv în dotarea cu echipamente de ultimă generație și în adaptarea condițiilor și a procesului didactic la cerințele actuale ale pieței forței de muncă”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Galina Rusu.

La Școala Profesională din Râșcani își fac studiile peste 300 de elevi la specialități ca operator, electrician, croitor, tractorist, mecanic auto, tâmplar și electrogazosudor.

Echipamentele pentru Școala Profesională din Râșcani au fost achiziționate în cadrul proiectului GIZ „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”. 

img24002102

img24002102

img24002102

img24002102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!