ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile bilaterale moldo-cehe, discutate la MAE

17:36 | 11.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký. Oficialii au abordat prioritățile de cooperare și subiecte de actualitate de pe agenda relațiilor moldo-cehe, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Discuțiile au vizat relațiile bilaterale și perspectivele de colaborare moldo-cehă, prin organizarea vizitelor de nivel înalt și dezvoltarea în continuare a relațiilor comercial-economice.

Șeful diplomației moldovenești, a remarcat impactul pozitiv al asistenței cehe în contextul reducerii vulnerabilității energetice și a mulțumit pentru angajamentul Cehiei de a menține Republica Moldova în lista statelor prioritare în cadrul noului Program de Cooperare pentru Dezvoltare 2024-2030.

Ministrul Popșoi a apreciat susținerea politico-diplomatică consecventă a Cehiei pentru parcursul european al Republicii Moldova, în contextul deciziilor Consiliului European din decembrie 2023 și martie 2024, de a iniția negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE.

De asemenea, oficialii au avut un schimb de opinii privind provocările existente în contextul situației regionale.

img24002651

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!