ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Soprana Valentina Naforniţă îşi sărbătoreşte ziua de naştere

16:26 | 10.06.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Cîntăreaţa de operă, Valentina Naforniță, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Celebra soprană a împlinit 28 de ani, informează MOLDPRES.

Valentina Naforniţă s-a născut la 10 iunie 1987 în satul Cuhneşti, raionul Glodeni. Ea este cunoscută drept cîstigătoare a ediției din anul 2011 a Concursului “BBC Cardiff Singer of the World” din Marea Britanie și solistă a Operei de Stat din Viena.

Naforniţă a învăţat la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău, Conservatorul din București, după care a urmat un program de studii de masterat (Master of Arts), sub coordonarea Eleonorei Enăchescu la Departamentul de Voce a Universității Naționale de Muzică din București. Soprana este solistă la Opera Națională București și la Opera de Stat din Viena. Cîntăreaţa a urmat și un an de studii la Opera de Stat din Viena, după terminarea masteratului din capitala României.

Valentina Naforniță este căsătorită cu baritonul Mihai Dogotari. 

(Reporter D. Moraru, editor L. Alcază)

img15003898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!