ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vitalie Damașcan a debutat cu două goluri la echipa națională U-21

12:29 | 14.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Atacantul Vitalie Damașcan în vîrstă de 18 ani a debutat ieri cu două goluri înscrise pentru echipa națională Under-21, în meciul din deplasare cu selecționata din San Marino din preliminariile Campionatului European, relatează MOLDPRES. 

El s-a remarcat cu două șuturi precise în minutele 23 și 47. 

Echipa antrenată de Dănuț Oprea a evoluat în următoarea componență: Emil Tîmbur, Andrei Macriţchii, Valerii Macriţchii, Denis Marandici, Cristin Jalbă, Danu Bojii (Evgheni Oancea, 46), Alexandru Bejan, Alexandru Boiciuc (Nicolae Matei, 61), Ion Cărăruş, Maxim Cojocaru (Andrei Trifan, 76) și Vitalie Damaşcan. 

Vitalie Damașcan este originar din Soroca. Și-a început cariera în noiembrie 2015 la Zimbru Chișinău. A debutat pentru echipa din capitală în meciul contra formației Milsami Orhei. În 2017 a devenit liber de contract și s-a transferat la Sheriff Tiraspol. Pentru această echipă a marcat primul său gol în partida cu Zimbru pe 7 aprilie 2017. Meciul s-a încheiat cu scorul 1-0. El a înscris două goluri și în finala Cupei Moldovei cu Zaria Bălți, ediția 2016-2017, și în meciul decisiv, ”de aur” cu Dacia Chișinău. 

A fost convocat în lotul național în septembrie 2016, dar, din motive care nu au fost făcute deocamdată publice, s-a retras din echipă. ”Mi l-am dorit în lot, dar, pare-mi-se, el nu dorește acest lucru”, a declarat pentru agenție în ajunul partidei Moldova–Georgia, antrenorul Igor Dobrovolschi. 

Cariera fotbalistică a lui Vitalie Damașcan, în cifre, este următoarea: la Zimbru-2 a jucat 34 de meciuri și a marcat 23 de goluri; la Zimbru – 16 partide (1 gol); la Sheriff-2 – 3 (1); la Sheriff – 6 (5); la selecționata Moldovei Under-17 – 3(1); la reprezentativa națională Under-19 - 3(0). Impresarul său este Leonid Istrati. Conform transfermarkt.com transferul său la un alt club ar costa 298 mii de euro.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17004529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!