ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fermierii din raionul Dubăsari vor avea acces la terenurile din stânga Nistrului în decurs de două luni de zile

09:15 | 07.12.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Fermierii din raionul Dubăsari vor avea acces la terenurile amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol în decurs de două luni de zile. Declarația a fost făcută de către viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES.

Oficialul a specificat că la începutul lunii februarie a anului viitor, persoanele care au oferit tot setul de acte necesare, vor avea deja acces la acele pământuri.

„Această problemă nu a fost soluționată de ani de zile, astfel autoritățile achitau, începând cu anul 2014, compensații pentru pierderile suportate de producătorii agricoli, iar pentru perioada anilor 2014-2016 valoarea totală a plăților respective a fost de circa 29 mln de lei. Aceste terenuri reprezintă principala ocupație a forței de muncă din raionul Dubăsari. Astfel, după soluționarea acestui subiect sperăm că persoanele vor avea locuri de muncă, posibilitatea de a lucra aceste pământuri și va fi restabilit nivelul de trai”, a spus Bălan.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a menționat că pentru a avea acces la terenuri nu va fi necesar ca persoanele să prezinte actele necesare anual, ci doar la semnarea contractului. Totodată, în cazul în care proprietarul se schimbă, documentele urmează a fi înnoite.

Terenurile amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol constituie circa 6400 ha de pământ, care se află în proprietatea a mii de persoane și zeci de agenți economici, care au achiziționat sau închiriază aceste terenuri.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17009507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!