ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bălţenii sunt nemulţumiţi de drumuri proaste, salubrizare necalitativă şi lipsa locurilor de muncă, conform unui sondaj

15:19 | 26.01.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Drumurile proaste, serviciile necalitative de salubrizare şi lipsa locurilor de muncă bine plătite sunt principalele probleme ale municipiului Bălţi, exprimate de orăşeni în cadrul unui sondaj iniţiat de Primăria localităţii, transmite MOLDPRES.

Sondajul este realizat pe pagina electronică oficială a Primăriei. Potrivit organizatorilor, acesta este necesar pentru întocmirea Planului de dezvoltare economică locală, în cadrul unui proiect susţinut de Uniunea Europeană. Chestionarul a fost lansat pe 15 ianuarie şi va fi desfășurat până la finele lunii februarie, însă presa locală a făcut publice primele rezultate ale acestuia.

Astfel, conform esp.md., drumurile proaste, serviciile necalitative de salubrizare şi lipsa locurilor de muncă bine plătite se află în topul problemelor enunțate de bălțeni. Mulţi respondenţi s-au arătat nemulţumiţi şi de condiţiile pentru odihnă şi agrement, aspectul blocurilor locative etc. Totodată, printre principalele impedimente în calea dezvoltării businessului local, bălţenii au numit corupţia şi lipsa accesului la finanţare.

În acelaşi timp, mulţi dintre orăşenii care au răspuns la sondaj au menţionat că sunt satisfăcuţi de infrastructura transportului, amenajarea parcurilor şi spaţiilor verzi, iluminarea stradală.

Printre principalele domenii care necesită a fi dezvoltate la Bălţi, respondenţii au enumerat - industria, tehnologiile informaţionale şi comerţul.

Planul de dezvoltare economică a municipiului Bălţi urmează să fie realizat în contextul Iniţiativei Uniunii Europene „Primarii pentru creştere economică”. Aceasta a fost lansată anul trecut în cadrul Parteneriatului Estic. Scopul general al Inițiativei este de a susține primarii și administrațiile locale din țările Parteneriatului Estic să devină facilitatori activi ai creșterii economice și creării locurilor de muncă la nivel local.

Până în prezent, la inițiativa „Primarii pentru creștere economică” au aderat 17 autorități publice locale din ţară, inclusiv Primăria Bălţi.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!