ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost anunţat Cod Galben de precipitaţii puternice

15:19 | 13.02.2018 Categorie: Social

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/.  Serviciul Hidrometeorologic de Stat  (SHS) a anunţat astăzi Cod Galben de precipitaţii puternice, transmite MOLDPRES.

Potrivit SHS, avertizarea este valabilă până pe data de 15 februarie, perioadă în care se prevăd precipitaţii puternice. În regiunile de nord şi centru acestea vor fi sub formă de ninsoare şi lapoviţă, în sud predominant sub formă de ploaie.

Meteorologii au precizat că se aşteaptă precipitaţii  în cantităţi de până la 15-20, izolat 20-25 litri pe metru pătrat. Totodată, se vor semnala depuneri de lapoviţă pe fire şi crengi, pe drumuri se vor forma troiene.

În  contextul avertizărilor meteo, drumarii şi salvatorii au recomandat  şoferilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicatoarele rutiere, iar în condiţii de vizibilitate redusă să se deplaseze cu viteză mică, cu posibilitate de manevrare a frânării. De asemenea, pietonii au fost atenţionaţi să evite zonele din apropierea copacilor şi să treacă strada doar în locurile autorizate.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)