ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost instituită o nouă sărbătoare - Ziua Concurenței

11:49 | 01.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative şi la zilele de odihnă în Republica Moldova va fi completată cu o nouă sărbătoare - Ziua Concurenței. Decizia Legislativului în acest sens va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului votat de deputaţi, Ziua Concurenţei va fi una lucrătoare şi va fi marcată anual la data de 30 iunie, ziua în care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecția concurenței.

Hotărârea Parlamentului are drept scop promovarea în societate a culturii concurențiale și protejării intereselor consumatorilor.

Guvernul, în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a hotărârii, va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu prezenta hotărâre.

În majoritatea ţărilor, Ziua Concurenţei este marcată la 5 decembrie. Această sărbătoare a fost introdusă în 2010 la inițiativa Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a adoptării de către Adunarea Generală a ONU a Ansamblului de principii și reguli echitabile convenite la nivel multilateral pentru controlul practicilor comerciale restrictive.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18001656

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!