ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olga Slastihina a inaugurat o expoziţie personală de artă decorativă la Biblioteca Naţională

12:48 | 02.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. O expoziţie personală de artă decorativă cu genericul „Chipul femeii” a Olgăi Slastihina a fost vernisată ieri în cadrul Salonului de artă al Bibliotecii Naţionale, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 24 de lucrări cu chipuri de femei în tehnică mixtă şi 22 de bijuterii (coliere), confecţionate manual din pietricele naturale.

Svetlana Miron, şefa secţiei Colecţie de Artă şi Hărţi a instituţiei, a menţionat că Olga Slastihina este pasionată de arta decorativă aplicată: confecţionează icoane în tehnică batic, brodate cu mărgele şi cu fir auriu. Potrivit Svetlanei Miron, vernisajul a decurs într-o atmosferă inedită, lejeră, de dialog, în care Olga Slastihina, în calitate de ghid al lucrărilor sale a răspuns la întrebările vizitatorilor.

La sfârșit, Olga Slastihina a făcut o donaţie Bibliotecii Naţionale - Icoana Sfântului Nicolae, realizată în tehnică batic şi imprimată cu mărgele şi fir auriu. Directorul  instituţiei, Elena Pintilei, a rămas impresionată de acest cadou, afirmând că această icoană va deveni ocrotitoarea Bibliotecii Naţionale.     

Olga Slastihina este arhitect de profesie, a fost cadru didactic la Universitatea Tehnică a Moldovei şi colaborator ştiinţific în secţia etnografie şi artă a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. A avut expoziţii personale la Chişinău, Moscova, Sankt Petersburg şi în alte oraşe din R. Moldova şi Federaţia Rusă.

Expoziţia va fi deschisă până la 30 martie.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18001714

img18001714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!