ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat că vremea se va încălzi

13:11 | 02.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a retras Codul Galben de frig şi a anunţat pentru următoarele zile o încălzire a vremii, izolat cu ninsori, transmite MOLDPRES.

Deşi încă nu se poate de afirmat despre timp primăvăratic, totuşi, temperaturile vor creşte cu aproximativ zece grade. Astfel, în weekend, în medie pe ţară vom avea, ziua, minus 2 – plus 3 grade Celsius. Noaptea, cel mai frig va fi la nord, unde mercurul termometrelor va coborî până la 15 grade de frig. La centru şi sud va fi cu câteva grade mai cald.

De luni, vremea treptat se va încălzi, astfel încât în a doua jumătate a săptămânii se aşteaptă valori termice de până la plus 8 grade Celsius, ziua, şi până la plus 3 grade, noaptea. Totodată, pe parcursul următoarelor şapte zile, meteorologii prognozează în diferite sectoare ale ţării precipitaţii care vor fi variate şi vor putea fi sub formă de ninsoare, lapoviţă, precum şi ploi.

Dintre fenomenele meteorologice primejdioase cel mai mare pericol în luna martie îl prezintă vânturile puternice şi ninsorile abundente. Acestea se semnalează în medie o dată în 6 ani. Sunt posibile, de asemenea, depuneri intensive de polei (în medie o dată în 20 ani) şi viscole puternice (în medie o dată în 40 ani).

Potrivit meteorologiei populare, dacă va fi martie uscat, în aprilie va fi moină, iar de va fi în martie tunet, anul va fi roditor.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18001716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!