ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii Guvernului şi Parlamentului vor boicota şedinţa de mâine a Consiliului Suprem de Securitate

12:50 | 06.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Membrii Guvernului şi Parlamentului nu vor participa la şedinţa de mâine a Consiliului Suprem de Securitate. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul democraţilor Vlad Plahotniuc care a spus că decizia de a boicota ședința a fost luată la reuniunea săptămânală a PDM, în semn de protest față de lipsa unei coordonării între Președinție și guvernare, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, şeful statului, Igor Dodon, a prezentat detalii despre agenda consiliului în presă însă a uitat să le comunice şi participanților la acest for. “Constatăm că ședința a fost stabilită într-o zi când se cunoștea că primele persoane în stat nu sunt în țară. Din aceste motive am luat decizia să le recomandăm membrilor Guvernului și Parlamentului să nu participe la acest forum și să-i solicite președintelui Dodon să convoace ședința acestui consiliu luând în calcul cele enumerate mai sus”, a opinat Vlad Plahotniuc.

Şeful statului, Igor Dodon, a convocat pentru data de 7 martie şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Pe agendă au fost incluse subiecte ce ţin de audierea raportului “Kroll-2” şi proiectul Strategiei Naționale de apărare. De asemenea, în cadrul ședinței, urmează să  fie examinat planul de activitate a Consiliului pentru anul curent.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18001831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!