ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Moldovenească de Fotbal a desfășurat al 16-ea congres ordinar

11:59 | 08.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a desfășurat ieri, în comuna Ciorescu, la complexul ”Futsal Arena FMF”, al 16-lea congres ordinar, relatează MOLDPRES.

Președintele FMF, Pavel Cebanu a adresat în debutul evenimentului un mesaj de salut participanților. În fața asistenței au luat cuvântul Monica Babuc, ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Oliver Jung, Manager FIFA al Programelor de Dezvoltare în Europa, Zoran Laković, Director UEFA al Asociațiilor Naționale.

”Organizăm regulat împreună cu FMF turneele ”Cupa Guvernului”, ”Guguță”, alte manifestări. Este cu adevărat îmbucurător faptul că în țară au fost instalate peste 300 de terenuri de minifotbal cu suprafețe artificiale. Voma aprecia activitatea fiecărei federații conform rezultatelor înregistrate pe arena internațională, care respectă cu strictețe disciplina financiară”, a subliniat Monica Babuc.  ”Avem o colaborare bună cu FMF și sper să o consolidăm pe viitor”, a spus Oliver Jung. ”Pavel Cebanu a dat dovadă că este un bun manager, că are curaj și intuiție corectă”, a remarcat Zoran Lakovic.

Pavel Cebanu a prezentat inițial informația provizorie, apoi raportul său de activitate și al Comitetului Executiv al FMF pentru anul 2017. ”Trebuie să facem permanent în fiecare an lucruri concrete în favoarea dezvoltării fotbalului, să ne instruim, să fim pe faza tuturor evenimentelor de pe arena internațională. Numai astfel vom progresa, vom atinge scopurile propuse”, a remarcat el.

La congres au fost prezenți 159 de delegați din cei 166 membri ai federației.  În finalul evenimentului a fost înmânat ”Ordinul de Merit” al FMF unui grup de promotori ai fotbalului moldovenesc: Vasile Susan, Mihail Hîncu, Alexandra Danilenco, Vasile Railean, Radion Ghilas, Petru Efros, Mihail Groza, Ion Macari, Vladimir Oleanschi, Iurie Hlîzov, Alexandru Ionașcu, Vasile Dabija. Lucrările următorului congres se vor desfășura în perioada ianuarie-martie 2019. Data precisă va fi stabilită de Comitetul Executiv mai târziu.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18001894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!