ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un autobuz electric din Belarus va fi transmis autorităților de la Chișinău

10:43 | 23.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Un autobuz electric din Belarus va fi transmis autorităților de la Chișinău pentru a fi testat gratuit pe străzile capitalei timp de o lună. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Edilul a specificat că, după perioada de testare, autoritățile municipale vor decide dacă vor să achiziționeze asemenea vehicule și să le asambleze la Chișinău. „Un autobuz costă circa 200 mii de euro. Acestea sunt moderne, ecologice și econome”, a spus Silvia Radu.

Șeful interimar al Direcției Transport, Vitalie Butucel, a menționat că autobuzul va circula pe itinerarul: strada Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt până la bd. Negruzzi. „Mijlocul de transport are o capacitate de 100 de persoane. Acesta urmează a fi reîncărcat după fiecare cursă. Autobuzul poate parcurge o distanță de până la 30 de km doar în baza acumulatorului”, a afirmat Butucel.

La începutul lunii aprilie, Silvia Radu s-a întâlnit cu directorul companiei de producere a autobuzelor din Belarus, Vladimir Koroli. În cadrul întrevederii s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii de asamblare în Chişinău, ce va permite modernizarea parcului de autobuze din capitală. În acest an, urmează a fi asamblate 20 de unităţi de transport electric, cinci dintre care vor fi dotate cu sisteme de aer condiţionat şi  propulsare autonomă.

Totodată, în următoarele zile, la Chișinău, vor ajunge și cele două autobuze donate de municipiul București. Autobuzele vor fi puse pe o rută care include mai multe atracții turistice din capitală.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18003282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!