ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primele 10 ambulanțe noi pentru serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă au ajuns în ţară, anunţă autorităţile

11:29 | 24.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Primele 10 ambulanțe noi, din totalul de 69 procurate, pentru serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă au ajuns în țară, iar până la finele lunii mai urmează să fie livrate și alte 59. Anunţul a fost făcut astăzi de conducerea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei sociale, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, autosanitarele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a maşinilor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și UTA Gagauz-Yeri.

Ambulanţele sunt de producție rusească și corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel.

În anul curent, Guvernul a alocat 273 milioane de lei pentru achiziționarea a încă 168 de ambulante: 35 ambulanțe pentru terapie intensivă și 133 ambulanțe de prim ajutor.  Potrivit autorităţilor, odată cu reînnoirea parcului de ambulanțe a asistenței medicale de urgență va creşte capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților.

Conform datelor statistice, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență celor 3550852 de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868411 bolnavi.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18003318

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!