ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Traficul va fi fluidizat la punctele de trecere a frontierei de stat

11:48 | 28.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Poliţia de Frontieră a R. Moldova a întreprins măsurile necesare pentru a fluidiza traficul şi a asigura un control expeditiv şi profesionist la punctele de trecere. „Cetăţenii care doresc să-şi petreacă minivacanţa de 1 mai peste hotare nu vor fi afectaţi de creșterea numărului de traversări ale frontierei de stat”, se indică într-un comunicat al instituţiei, citat de MOLDPRES.

Conform deciziei conducerii Poliției de Frontieră, în cele mai solicitate puncte de trecere au fost formate rezerve de personal care la necesitate vor interveni pentru degajarea circulației transfrontaliere. De asemenea, a fost dispus să fie folosite toate mijloacele speciale de control și supraveghere a frontierei de stat, fiind deschise spre circulație benzile de deplasare prin punctele de trecere pentru a nu admite creșterea perioadei de așteptare și formarea cozilor.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre acestea. În ajutor este pusă la dispoziție aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a instituţiei, care prezintă media timpului de aşteptare în punctele de trecere pentru autoturisme.

“Dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate nu sunteți siguri care sunt actele necesare traversării frontierei de stat, vă recomandăm să contactaţi LINIA VERDE: +373(22)259-717. Totodată, rugăm să verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie cu care intenţionați să tranzitați hotarele țării, iar dacă ați planificat o călătorie cu copii minori, asiguraţi-vă că ați perfectat documentele acestora.  Menționăm că în perioada minivacanței în cele mai ”active” puncte de trecere, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18003502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!