ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării,

19:58 | 01.06.2018 Categorie: Comunicate

Monica Babuc a participat la lansarea a două volume ale maestrului Eugen Doga

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Astăzi, 1 iunie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a participat la lansarea cărților ,,Creații muzicale” și ,,Prietenii mei dragi”, semnate de către compozitorul Eugen Doga. Evenimentul a avut loc în incinta Centrului Comercial ,,Zity Mall”.

Ministrul Monica Babuc a subliniat că aceste lucrării sunt o dovadă în plus a talentului incomparabil al compozitorului Eugen Doga, care, iată, știe să mânuiască dibace atât clapele pianului, cât și penița. ,,Maestre, vă îndemn să continuați să scrieți și să compuneți, pentru că astfel creația dvs. inestimabilă perenă devine una eternă”, a subliniat oficialul.

La rândul său, Eugen Doga a mulțumit ministrului pentru prezență și cordialitate, dar și pentru sprijinul constant pe care îl oferă oamenilor de cultură. De asemenea, compozitorul a menționat că scrisul, de rând cu muzica, reprezintă un refugiu pentru domnia sa. 

În cadrul evenimentului au evoluat elevii Școlii Muzicale ,,Eugen Doga” și ai Liceului Teoretic ,,Ion Creangă” din mun. Chișinău.

Menționăm că lucrările ,,Creații muzicale” și ,,Prietenii mei dragi” au fost editate în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 58 din 6 februarie 2017 ,,Cu privire la sărbătorirea aniversării a 80-a a compozitorului Eugen Doga”, elaborată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, și au apărut la editura ,,Prut Internațional”. Lucrarea ,,Prietenii mei dragi” – carte pentru copii, a obținut premiul special în cadrul Salonului Internațional pentru Copii și Tineret din acest an.

Eugen Doga este cel mai mare compozitor contemporan al nostru, autorul valsului secolului XX – „Tandra şi gingaşa mea fiară”, care alături de o altă lucrare – „Gramofon” – se află în topul celor mai frumoase 100 de piese din toate timpurile. Creaţia sa este una vastă şi cuprinde cântece, melodii lirice, muzică de balet, pentru spectacole de teatru şi pentru cca 200 de filme.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!