ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Absolvenţii liceelor susţin examenul la limba străină

08:47 | 12.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Peste 16 mii de absolvenţii ai liceelor din Republica Moldova susţin astăzi examenul la limba străină. Dintre aceştia, 10002 vor avea examen la limba engleză, 5917 la limba franceză, 186 la limba germană, 41 la limba italiană, 38 – spaniolă şi 38 – turcă, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că la sesiunea de Bacalaureat 2018, care se desfășoară în perioada 5-22 iunie, s-au înscris circa 19 mii de candidați, dintre care peste trei mii de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Candidații susțin probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 sunt instituite în municipiul Chișinău, iar 62 de centre în alte localități ale țării.

“Primele examene de BAC s-au desfăşurat fără incidente. Elevii au acces la examen doar cu un pix, apă și buletinul de identitate”, a spus Mischevca.

Următoarea probă de examen va avea loc pe 15 iunie. Absolvenţii profilului real vor susţine examenul la matematică, cei de la profilul umanist – la Istoria românilor şi universală. Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Examenul la disciplina la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică) se va desfășura la 19 iunie.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2018 va avea loc pe 22 iunie. În această zi, elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 5-26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la 27 iunie. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la 6 iulie.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18004945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!