ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană va trimite în R. Moldova un consilier în domeniul energetic

13:01 | 26.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de suportul unui consilier pe domeniul energetic din partea Comisiei Europene. Decizia a fost luată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei. Cei doi oficiali au avut o întrevedere în Statele Unite ale Americii, informează MOLDPRES.

Maroš Šefčovič a reiterat necesitatea diversificării surselor de gaze naturale și energie electrică, pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova, este menționat într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii. Totodată, oficialul a afirmat că țara noastră ar trebui să continue acțiunile de promovare și dezvoltare a energiei regenerabile.

Tot în SUA, Chiril Gaburici s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Tesla, Rohan Patel și Chris Johnson. Ministrul a invitat gigantul economic să vină în R. Moldova. Reprezentanții companiei Tesla au menționat că vor analiza posibilitatea de a investi în țara noastră.

Întrevederile au avut loc în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii a delegației Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Pavel Filip, în perioada 25-26 iunie.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18005465

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!