ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a alocat 5,5 mln de lei pentru lichidarea consecințelor incendiului de la Institutul de Zoologie

16:52 | 25.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Guvernul a alocat 5,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor incendiului din 20 aprilie de la Institutul de Zoologie din capitală. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de către Executiv, relatează MOLDPRES.

Suma a fost alocată din Fondul de intervenție a Guvernului.

De asemenea, banii alocați includ reparația etajelor 2, 3 și 4, afectate de ploile care au urmat.

Pe 20 aprilie, acoperișul blocului de Biologie al Institutului de Zoologie din capitală a ars în totalitate. În urma incendiului a fost deteriorat sistemul energetic şi cel de ventilare, reţeaua internet, unele birouri şi echipamente.

Conform rezultatelor emise de către Laboratorul experimental antiincendiar, flăcările ar fi pornit de la un scurtcircuit în rețeaua electrică a operatorului de telefonie mobilă sau din imprudența cu focul deschis.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18006569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!