ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii au emis o atenționare pentru cetățeni, în contextul codului galben de precipitații

16:33 | 26.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Salvatorii au formulat o serie de recomandări pentru cetățeni, în contextul codului galben de precipitații sub formă de averse izolat puternice, lansat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, informează MOLDPRES.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să atragă atenția la starea barajelor de protecție.

Mai mult, oamenii sunt îndemnați să evite, în timpul ploilor, adăpostirea sub pomi sau în zone înalte. Totodată, cetățenii sunt atenționați să se îndepărteze de obiectele care conduc curentul electric, pentru a evita situațiile de risc în caz de descărcări electrice. În situații excepționale, oamenii pot solicita ajutor la serviciul unic de urgență 112.

Potrivit meteorologilor, astăzi pe teritoriul țării se prevăd descărcări electrice, spre seară izolat averse puternice (în cantități de 15-25 l/m2, local 30-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img18006628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!