ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile torențiale au afectat mai multe localități din țară

10:00 | 27.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Ploile torențiale din ultimele două zile au afectat mai multe localități din țară, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menţionat că, în localitatea Coșcodeni, raionul Sângerei, precipitațiile au deteriorat mai multe porțiuni de drum local de pietriș.

„În localitatea Nimereuca, raionul Soroca, ploaia a distrus 55 ha de floarea soarelui, 145 ha de porumb și a deteriorat 2,5 km de drum. Prejudicii au fost înregistrate și în orașul Orhei, unde vântul puternic a afectat acoperișul gimnaziului Gr. Vieru. Aici au fost smulse 250 metri pătrați de țiglă metalică. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să stabilească suma pagubelor materiale”, a spus Pușcașu.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sunt prognozate ploi cu descărcări electrice în nordul țării și parțial în centru și sud. Temperaturile ziua vor atinge maxime de până la +35 de grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra până la +23 de grade Celsius.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18006645

img18006645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!