ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe contracte de reabilitare a drumurilor din fonduri externe au fost reziliate

15:53 | 17.08.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Contractele cu mai multe companii implicate în reabilitarea drumurilor din fonduri externe au fost reziliate de la începutul acestui an, din cauza neîndeplinirii condițiilor contractuale, informează MOLDPRES.

„A fost luată decizia, în comun cu partenerii de dezvoltare, de a rezilia contractele unde nu există posibilitatea de a fi executate lucrările în timp util. Este vorba despre 7 din 14 contracte și de 235 km de drumuri. Deci, 50 la sută dintre contracte au fost reziliate”, a declarat astăzi, la o conferință de presă, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi.

Astfel, contractul cu o companie din România, care urma să repare 85 km de drum de pe traseul Chișinău-Giurgiulești, a fost reziliat. Ulterior, lucrările au fost scoase din nou la licitație și urmează a fi realizate de o companie din Ucraina.

Un alt contract, de această dată cu o companie din Portugalia, a fost reziliat după ce aceasta a intrat în insolvabilitate și pe parcursul anului trecut nu a realizat nici o intervenție pe drumul R14 Bălți – Sărăteni.

Proiectul de reabilitare a drumului R34 Hâncești – Leova - Cahul – M3, finanțat din surse externe, urmează a fi actualizat, după ce contractul cu firma care urma să-l repare a fost anulat. Același lucru s-a întâmplat și în cazul drumului R 9 Soroca - Arionești.

Și lucrările pe traseul Chișinău - Ialoveni au fost sistate. Autoritățile de la Chișinău au reușit însă să păstreze creditul oferit de partenerii externi pentru finanțarea proiectului.

În toate cazurile, lucrările de reabilitare a drumurilor au fost sau vor fi scoase din nou la licitație și vor fi executate de alte companii.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img18007328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!