ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 50 de edituri vor participa la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău

16:42 | 22.08.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Peste 50 de edituri din R. Moldova și România vor participa la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care se va desfășura în perioada 29 august-2 septembrie la Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo” din capitală, relatează MOLDPRES.

Editurile vor expune peste 50 de mii de volume, reunite în  circa 60 de standuri individuale.

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a menționat că Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău a devenit un eveniment remarcabil. ”Parteneriatul cu Institutul Cultural Român și cu Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni a făcut posibil la Chișinău acest extraordinar eveniment, iar succesul de care s-a bucurat ne aduce anul acesta deja la cea de-a treia ediție”, a subliniat Monica Babuc.

Potrivit oficialului, la ediția precedentă au participat peste 50 de mii de vizitatori.

În cele cinci zile, a adăugat ministrul Monica Babuc, cele mai importante edituri din Republica Moldova și România îi așteaptă pe cititori  cu o bogată ofertă editorială ce include cărți pentru copii, auxiliare școlare, dar și o vastă gamă de volume din cele mai variate domenii.   

De asemenea, în cadrul Salonului  Internațional de Carte Bookfest Chișinău vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte, întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale și interactive, lecturi în aer liber, saloane muzicale, cenacluri literare. Tot aici va fi lansată Campania ”Salvează lumea donând o carte”. Inaugurarea Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău va avea loc miercuri, 29 august.

Prezent la eveniment, directorul Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, academicianul Valeriu Matei, a afirmat că instituția pe care o conduce sprijină financiar evenimentul în proporție de 64 la sută, astfel încât cărțile să fie vândute cu reduceri de preț. În context, președintele Uniunii Editorilor din R. Moldova, Gheorghe Prini a menționat că reducerile de preț vor constitui 20-25%, iar editura ”Știința”, care la 1 ianuarie 2019 împlinește 60 de ani, va oferi reduceri de preț de până la 60%.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din R. Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Institutul Cultural Român, Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională, Camera de Comerț și Industrie din R. Moldova, Uniunea Editorilor din R. Moldova și Asociația Editorilor din România.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18007495

img18007495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!