ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost inaugurat Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău

16:29 | 29.08.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. La Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo” din capitală a fost inaugurată astăzi cea de-a treia ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care se va desfășura în perioada 29 august-2 septembrie, relatează MOLDPRES.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a  accentuat că Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este o adevărată sărbătoare a cărții de limbă română, care se desfășoară în ajunul Sărbătorii Limba Noastră cea Română și în prag de începutul noului an școlar. Oficialul i-a dorit viață lungă acestui eveniment remarcabil, care constituie o nouă treaptă în dezvoltarea noastră.

La rândul său, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a afirmat că Salonul Internațional de Carte Bookfest este o competiție benefică dintre editurile din R. Moldova și România, care vin în fața cititorilor cu cele mai bune cărți.

În context, directorul adjunct al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Nicolae Brânzea, a constatat că Bookfest Chișinău este un model ce înseamnă  unitate, iar directorul Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, Valeriu Matei, a afirmat că ”împreună am reușit să înscriem Chișinăul în lista celor mai mari târguri de carte”.

Potrivit secretarului general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, Bookfest Chișinău este o continuare firească a Salonului Internațional de Carte, care a existat de la declararea Independenței Republicii Moldova încoace. La ediția precedentă, a subliniat oficialul, au participat peste 50 de mii de vizitatori.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii  Editorilor din Moldova, Gheorghe Prini, a menționat că la eveniment participă peste 50 de edituri din R. Moldova și România, care au expus peste 50 mii de volume, reunite în circa 60 de standuri individuale. ”Ne bucurăm că Bookfest a fost un vis care a devenit realitate. Acesta este cel de-al doilea mare târg de carte din spațiul românesc, care reunește cele mai importante edituri din R. Moldova și România”, a subliniat Gheorghe Prini.

În cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte, întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale și interactive, lecturi în aer liber, saloane muzicale, cenacluri literare. Tot aici va fi lansată Campania ”Salvează lumea donând o carte”.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din R. Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Institutul Cultural Român, Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională, Camera de Comerț și Industrie din R. Moldova, Uniunea Editorilor din R. Moldova și Asociația Editorilor din România.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18007689

img18007689

img18007689

img18007689

img18007689

img18007689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!