ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

O Alee a Donatorilor va fi plantată în capitală

12:21 | 05.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. O Alee a Donatorilor va fi plantată în scuarul de pe strada Academiei din sectorul Centru al capitalei, potrivit unei decizii aprobate de Consiliul Municipal Chișinău /CMC/, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede și edificarea unei sculpturi. Inițiativa a venit din partea Agenției de Transplant a ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care va acoperi toate cheltuielile.   

Totodată, CMC a aprobat o decizie privind edificarea compoziției sculpturale „Piatra Păcii” în scuarul Universității de Stat din Moldova. Inițiativa a venit din partea Fundației pentru Relații moldo-japoneze și a Asociației „Stone for Peace” din Japonia, care vor acoperi toate cheltuielile în acest sens.

La fel, consilierii municipali au aprobat crearea Scuarului Belarus „Francisk Skorina” pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, colț cu strada Alexei Mateevici, din sectorul Buiucani al capitalei.

De asemenea, Consiliul Municipal Chișinău a votat pentru reconstruirea izvorului din parcul Valea Morilor. Lucrările vizează renovarea izvorului, construcția drumului de acces și amenajarea teritoriului aferent. Cheltuielile în acest sens vor fi suportate de către un partener privat.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!